E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

       07 серпня 2019 року з ініціативи начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області (далі – Відділення) С.Четвертака в приміщенні Запорізької обласної федерації роботодавців (далі - ЗОФР) було проведено робочу нараду з Головою Ради Запорізької обласної федерації роботодавців, Президентом Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» (далі – ЗОСППР «Потенціал») О.Головко, за участі заступника голови Запорізької обласної федерації роботодавців В. Крайнього та головного спеціаліста Відділення М. Пель.

 

       Під час наради було обговорено питання активізації роботи ЗОФР по здійсненню організаціями роботодавців Запорізької області підтвердження оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні для прийняття участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

        В свою чергу С.Четвертак зазначив, що відповідно до статті 7 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони роботодавців здійснюється один раз на п’ять років, та надав О. Головко перелік організацій роботодавців Запорізької області, термін дії Свідоцтв яких закінчився. Також зазначив, що працівниками Відділення буде надана всебічна методична та консультативно-правова допомога щодо підготовки та подання документів для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

 

      В ході заходу С. Четвертак також зосередив увагу на необхідності здійснення взаємного обміну інформацією між Відділенням та ЗОФР про стан соціально – трудових відносин, причини виникнення чинників дестабілізації та погіршення стану соціально – трудових та економічних відносин на підприємствах, установах та організаціях області.

 

      Обговорили питання проведення спільних заходів з керівниками підприємств, установ та організацій членів ЗОСППР «Потенціал» з метою підвищення рівня правової культури учасників соціально – трудових відносин шляхом надання їм консультацій з питань застосування Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».